Regret intr-un fel ca nu am stat sa povestesc toate intamplarile prin care am trecut exact atunci…adica in iulie 2011 cand am plecat. Un eveniment EESTEC nu se compara cu nimic ce ai mai experimentat. Adica da, am mai fost prin tabere, am si lucrat o luna in Marea Britanie dar nicaieri nu am simtit o apartenenta atat de clara si de intensa ca printre eestecari. Oamenii chiar traiesc dupa deviza „work hard and party harder”.

Am plecat pe 20 iulie din tara. Inca nu eram familiarizata cu cei din comitetele locale EESTEC din afara Romaniei si in consecinta n-am vorbit cu nimeni cand mi-am cumparat biletul de tren spre Bosnia si Hertegovina.

Restul participantilor , mai trecuti prin evenimente, s-au inteles sa se intalneasca prin vreo tara si sa plece de acolo mai multi. De exemplu vreo 10 au convenit ca punctul de intalnire va fi Belgradul pentru a pleca mai departe inspre Sarajevo. Eu nu stiam ca se practica treaba asta. Din nefericire (sau mai bine zis din fericire) planurile mele frumoase au fost date peste cap. Trenul din Bucuresti spre Belgrad a ajuns cu intarziere asa ca am pierdut legatura spre Sarajevo. Fiind singura intr-o tara straina am sunat un organizator al Emovie Academy si l-am rugat sa-mi dea numarul participantului din Belgrad, Tihomir. Tihi a fost extraordinar. Am stat la el acasa si a avut grija sa ma faca sa ma simt cat mai bine.

Pai…cred ca o sa dau copy paste la impresiile pe care le-am trimis celor de pe acasa cat timp am stat pe acolo:

-          eu acum am reusit sa obtin putin timp liber (adica pe 23 iulie)

-          e f tare aici, momentan invatam cum sa editam filme

-          eu n-am de gand sa invat asa ceva pentru ca e mult prea greu Adobe Premiere dar incerc sa gasesc oameni care sa faca treaba asta pentru mine :))

-          sunt toti foarte de treaba

-          multi sunt insa din fosta Iugoslavie ceea ce inseamna ca majoritatea vorbesc aceeasi limba

-          deci din 40 de participanti 30 vorbesc sarba si se chinuie foarte mult sa vorbeasca si cu noi engleza dar uneori nu se pot abtine si o dau iar pe sarba

-          nu cred ca voi cheltui prea multi bani

-          bautura e foarte ieftina

-          nici nu va imaginati cat de deschisi sunt toti

-          incearca foarte mult sa ne faca sa ne simtim bine si inclusi

-          membrii mai vechi mi-au explicat ca eestecul la nivel international e ca o mare familie

-          deci toti de abia asteapta sa le vizitezi comitetul local si sa te plimbe

-          singura parte proasta e ca eu am venit deja obosita la acest eveniment (pentru ca de abia terminasem facultatea, imi dadusem licenta…bla bla bla)

-          deci nu stiu cat de mult o sa pot petrece la fel ca toti ceilalti (care petrec muuult, believe me. Dupa ce munceam toata ziua mergeam in club unde dansam toata noaptea. Apucam sa dormim de la 5 la 8)

-          azi era sa adorm in timpul seminarului teoretic

-          dar mi-au dat redbull :D

-          in fine…sunt multe chestii amuzante de povestit

-          de exemplu unul dintre organizatori vorbeste foarte bine engleza si chestia e ca de fiecare data cand vorbesc cu el incep, din senin, sa nu mai nimeresc timpurile verbelor si toata lumea se amuza pe tema asta. probabil ma simt amenintata de faptul ca el, aparent, vorbeste o engleza mult mai avansata decat a mea

-          fetele din Slovenia au spus ca Nora inseamna „crazy” in limba lor si de aia imi spuneau Nora Nora pentru ca cica mi s-ar potrivi perfect apelativul

-          what else…? mi-am gasit o partenera de bautura si mi-a dat sa beau rachiu :)) si mi s-a facut rau dupa dar nu puteam sa recunosc treaba asta pentru ca e bautura lor specifica si au dezvoltat un fel de cult pentru ea

 

Of…au fost 10 zile superbe. Dar daca doriti mai multe detalii vi le pot oferi personal. Pana atunci va las sa va delectati cu scurt-metrajul filmat (Emovie Academy a fost un eveniment organizat de LC Sarajevo. Participantii erau impartiti in echipe si trebuiau sa realizeze, pana la sfarsitul evenimentului, un scurtmetraj pe diferite teme. Tema noastra a fost Legends of Sarajevo. Am avut aparate foto si camere oferite de sponsorii evenimentului Toshiba si Olympus…awesoooome:X ), cu un Behind the scenes si cu melodia spaniolilor care a facut furori:

http://www.youtube.com/watch?v=yLk7jgZUxX0

http://www.youtube.com/watch?v=6fjYYEhAffk

Ah da. Am uitat o chestie importanta. Faza e ca acest eveniment a avut loc exact in timpul Festivalului de Film din Sarajevo iar organizatorii au reusit sa obtina bilete pentru toti participantii la premiera unui film croat. Am fost foarte surprinsa cand m-am regasit in fotografiile de pe siteul oficial al evenimentului, pozata ca o adevarata vedeta alaturi de celebrul Duc.