Nu știu de ce, dar când vad o fata cu trăsături faciale nu tocmai “perfecte”  mă aștept  la o revanșa din partea ei posterioara. As zice ca daca nu au fost binecuvântate cu o fațada de excepție, acele fete au grija mai mare in aspectele ce țin de … a doua impresie. Poate ca, la fel de bine, sa fie doar propria mea dorința de a găsi  cu tot dinadinsul o negare a impresiei mele inițiale. Nu vreau sa mă înțelegeți greșit. Nu încerc  acum sa fac o depersonalizare sexista femeilor. Mai degrabă încerc sa subliniez printr-un caz particular o teorie ce se poate aplica in domenii … diverse. De exemplu EESTEC.

Ca este vorba de recenta înfrumusețare a sediului, ca este vorba de BRAND-ul de EESTEC in general, avem o cu toții o motivație ascunsa: „ Căutam o îmbunătățire a imaginii noastre colective”. Toți am avut o prima impresie ca proaspeți membri aderenți. Am găsit atunci lucruri bune dar si lucruri ce ar putea fi ameliorate.  Este o poveste care se repeta an de an, cu fiecare sesiune de recrutări, prilejul fiecărei alegeri ale unui nou board, sau cu fiecare nou Congres. Realitatea este ca EESTEC va exista mereu intr-un veșnic stadiu de Beta (“For testing purposes only”).  Adevărata realizare este ca, din când in când, vor ieși din acest proces de perpetua dezvoltare,cate un EESTEC Member 2.0 “New and  Improved”.  In cat sunt membru am văzut oameni si oameni perindând-se pe aici. Unii au venit au văzut si au plecat , alții au rămas si au încercat sa construiască, sa lase ceva în urma. Cei care se considerau perfecți si așteptau perfecțiunea de la ceilalți au sfârșit aproape negreșit in prima categorie. In mod surprinzător, cei providențiali au fost cei care au venit cu bune si rele, conștienți ca nu sunt nici cei mai deștepți, nici cei mai frumoși, dar ca pot munci pentru a se autodepăși, pentru a se îmbunătăți. Acești oameni au crescut EESTEC-ul si am crescut cu toții alături de ei ca oameni , profesional cat si spiritual.

Suntem impulsivi dar învățăm sa ne temperam, suntem timizi dar ne tratam,suntem prea grași dar asta doar pentru a avea un suflet pe măsura, suntem prea slabi dar pășim ferm si apăsat lăsând urme adânci in urma noastră. Nu vedem in oglinda o lebăda grațioasa, dar nu vom accepta condiția de rățușca cea urâtă.  Ne-am croit destinul singuri si ne-am asumat riscuri pentru ca avem doar de câștigat si nimic de pierdut. Suntem niște looseri INVINGATORI.

Gabriel Militaru